Pinguïns ruiken niet naar roosjes!

Blijf op de hoogte en volg

25 September 2025 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Vandaag hebben we veel van de kust gezien rondom Kaapstad. We begonnen met de Chapman’s Peak Drive die ons langs de erg mooie westkust heen slingerde. Het is één van de weinig tolwegen hier en die kostte wel 3 euro per auto. Dus dat was niet veel. Wel grappig is dat 1km verderop een jongeman ons kaartje wilde controleren. Hier snapte we niets van want je kon er alleen maar komen via het tolhuisje. Maar ja, we verbazen ons wel vaker hier.

Ook zijn we naar “Kaap de goede hoop” het meest zuidelijke punt van Afrika geweest voor de foto die iedereen daar wilt maken. Het was dus een beetje dringen maar we staan er weer op. Dit komt bij de andere uitersten die we bezocht hebben, zoals het noordelijkste puntje van Europa en het zuidelijkste punt van de USA. Nog maar een paar continenten te gaan…..hahaha

Ook zijn we gestopt bij Boulders Beach, en hier zie je de Zuid-Afrikaanse Pinguins. [e-1f427]Het is een beschermd gebied maar sommige lagen echt heel dichtbij op hun nesten. Heel erg leuk om ze zo van dichtbij te zien. Je moest soms wel je neus goed dichthouden want het kon er stinken naar rotte vis, dat was niet normaal.

Maar het zijn beschermde vogels dus we hebben een duitje in het zakje gedaan voor ze. Wel grappig om ze zo op het strand te zien lopen.

We hebben de dag afgesloten met een heerlijk etentje bij een restaurant tegen de kust aan, en het waait hier nog steeds behoorlijk dus de golven sloegen hard tegen de kade aan. Lekker gegeten voor weinig geld dus een goed einde van de dag. Morgen hopelijk met de Cable car naar de Tafelberg als het een beetje minder waait. [e-1f601]

• 25 September 2025 - 19:31

Tini:

Fijn dat het allemaal goed loopt, en dat je goedkoop kan eten, best bekangrijk[e-1f923][e-1f923]

Hoop voor jullie dat het weer goed genoeg is voor een bezoek aan de Tafelberg!!![e-1f91e][e-1f64f]

• 25 September 2025 - 20:15

Mama, Pa En Diva.:

Dat lijkt me heel mooi daar maar te zien aan jullie kleding erg fris. Kaap de Goede Hoop, wel bekend in de Nederlandse geschiedenis, nu ook gezien. Geniet er maar van , ook weer lekker gegeten. groetjes van ons. pa, ma, Diva.

• 25 September 2025 - 20:21

HaMiNi:

Weer een leuke dag met de pingpings (op z’n Harvey’s [e-1f923])! Hopen dat jullie morgen niet wegwaaien in de cable car. Hier waait het ook hard dus jullie missen niets. Ach en als het koud is heeft mama een reden om te shoppen voor een nieuw vest ofzo! Altijd leuk en handig [e-1f609]. Fijne avond!

• 25 September 2025 - 21:27

Pa En Bep :

Wat een leuk verslag weer. Hopelijk kan de geplande trip met de cable car doorgaan. Heel bijzonder om te zien en te beleven. Op naar de volgende herinnering

• 25 September 2025 - 21:39

Jan:

Het gaat jullie zogezegd voor de wind deze reis dus hopelijk de rest van de vakantie alleen maar wind mee tot de volgende stop.

Gewoon genieten van alles en tot horens maar weer.

Groetjes Ma en ik.[e-1f600][e-1f618]