Ronnies seks shop!

Blijf op de hoogte en volg

01 Oktober 2025 | Zuid-Afrika, Oudtshoorn

We horen jullie denken. Wat zijn die daar aan het doen in dat mooie land.

Laat ons het uitleggen. We hebben natuurlijk wat vooronderzoek gedaan voor onze reis en deze plek zou een memorabele stop zijn op de Route 62.

Geen echte seks shop, maar een bar en restaurant. De oorspronkelijke eigenaar had het Ronnies shop genoemd, maar zijn vrienden hebben daar toen een woord bij geschreven, en de eigenaar had het zo gelaten. En als je dat leest is het een heel bekende stop nu.

En ja, wij kwamen er ook voorbij en wilde dus zeker daar wat gaan drinken.

Maar wat blijkt, de eigenaar is een verveelde oude vent die er helemaal geen zin meer in heeft. Het restaurant was dicht en in de bar kon je geen koffie krijgen, dat maakte hij al heel snel duidelijk. Gelukkig waren wij zo brutaal om toch snel even binnen te kijken want binnen was het erg vreemd aangekleed. Het gehele plafond hing vol met bh’s en ander ondergoed met namen en datums er op. Op elke wand en overal hingen wel geldbriefjes beschreven met datums of visitekaartjes of pasfoto’s. De wc was te vies om naar binnen te gaan en elke muur was beschreven met teksten. Echt dit was zo raar dat het gewoon niet leuk meer was.

We zijn snel weggegaan, selfie gemaakt (want we moesten wel bewijs hebben dat we er geweest zijn) en hup in de auto.

Het meest hebben we gelachen om een Duits stel die het niet durfde om zonder iets te bestellen weg te gaan. Die vent zat een cola weg te werken op een of andere vieze stoel en de vrouw zat er naast en keek naar ons met vragende ogen. Mag ik met jullie mee naar buiten? Whahahaha

Maar goed we moesten nog een eindje dus lekker doorgereden.

In onze B[e-38]B gingen we lekker eten. Nou….

Krokodil [e-1f40a], Kangoeroe [e-1f998] en struisvogel [e-1f9a9]als voorgerecht. (Sorry, heb geen struisvogel icoontje.)

Het was best lekker, beter als het stuk vlees wat we erna kregen. Daar was soms met een mes niet doorheen te hakken. Toetje met Amarula maakte dat weer een beetje goed.

Morgen gaan we een mooie toer maken, naar een leuk dorpje en wat grotten bekijken. Drukke dag.

Oh hadden we al gezegd dat het vandaag 36 graden was hier…. [e-1f975] Belachelijk.

Heb gezegd de verwarming terug te draaien en morgen wordt het dus maar 18 graden gewoon de helft. Heel gek.

• 01 Oktober 2025 - 20:38

Tini:

Wat een verhaal weer zeg!! Dat zulke zaken open mogen zijn, zeker geen keuringsdienst daar[e-1f923][e-1f923]

Morgen veel plezier, groetjes

• 01 Oktober 2025 - 20:41

Mama, Pa En Diva.:

Je ziet maar weer dat er daar ook rare mensen wonen en niet alleen in Nederland. De nieuwsgierigheid valt tegen maar weer iets rijker. Ga morgen maar een mooie toer maken in de natuur.

• 01 Oktober 2025 - 20:46

Pa En Bep:

Dat zijn toch bijzondere zaken om mee te maken, haha. Veel plezier en mooie dag morgen. Pa heeft gisteren genoten van Harvey die hem spontaan een koekje kwam brengen

• 01 Oktober 2025 - 21:00

Jan :

Tegenwoordig is niets meer te gek zoals jullie meemaken.

Nu maar weer verder met jullie reis en heel veel indrukken op doen.

Veel plezier Ma en Jan .

• 01 Oktober 2025 - 21:40

HaMiNi:

Gelukkig wist ik al dat jullie hier heen gingen en wat het inhield, anders had ik nu zitten klapperen met mijn oren haha. Als je weet dat je bekend bent met zo'n naam en toeristen geheid langs komen (al is het voor een selfie) zou je toch denken dat je iets beter je best doet... Blijkbaar verdient hij ze te makkelijk, dan wordt je nors en chagrijnig. Heb je de struisvogel zelf mogen uitkiezen die vervolgens live werd klaargemaakt? Hoe was dat toen ook alweer in curaçao, je zag eerst de struisvogels en het eindigde met de krokodil.... ;-) Nu krijg je ze allemaal op je bord. Nou, beter dan kat, of hond. Bitterballen van kameel, nadat je hem voorbij hebt zien lopen... Het kan allemaal. Nou morgen de sjaal aan, muts op en dikke trui want 18 graden zijn jullie niet meer gewend. Nog 2 weken te gaan, het vliegt voorbij (gelukkig maar voor ons, vooral voor Harvey ;-)).