Nijlpaardjes zijn lief.

Blijf op de hoogte en volg

07 Oktober 2025 | Zuid-Afrika, Mtubatuba

Ja, dat zijn ze als ze lekker in het water liggen en met hun oortjes flapperen.

En je aankijken met een blik: ik lig lekker in het water en jij mag er niet bij.

Maar als ze dan ineens zomaar door het dorp lopen terwijl je lekker op een terras zit te eten dan komen ze toch iets minder lief over.

We hebben vanochtend door het wild parkje gereden wat net naast St.Lucia ligt. Maar dat viel wel tegen. Je zag echt weinig dieren en het park was slecht onderhouden. [e-2639]️ Veel borden kapot of slecht leesbaar, echte grote potholes in de weg, dus daar moest je ook goed voor uitkijken. Maar we hebben wel de 2e van de Big 5 gezien, namelijk de waterbuffel. In zijn element want ze stonden vaak met hun poten in het water en aten dan de waterplanten. Heb mooie foto’s kunnen maken van deze.

Onze buurtjes hadden gisteren neushoorns gezien en geen waterbuffels. Wij dus alleen veel waterbuffels maar geen neushoorn. Jammer, maar hopelijk komen die nog.

Daarna zijn we op een boottocht naar nijlpaarden gaan zoeken en we zagen er genoeg. Het was een hele relaxte tocht met een leuke gids. Hij kon goed praten. We begonnen met 20min verhaal over Mandela en wat hij hier gedaan had, en daarna over vogeltjes die we zagen vliegen. Ik dacht al van nu opschieten want het is een “crock en hippo” tocht en geen “ik blijf maar lullen want ze hebben toch geen idee waar ik het over heb” tocht. Maar uiteindelijk een hele mooie boottrip gehad met de ondergaande zon aan het einde en veel nijlpaarden en een paar krokodillen gezien.

Toen gingen we eten, en we wisten dat de nijlpaarden in de avond het dorp in komen, maar we hadden niet verwacht dat dit dus langs ons terras zou gebeuren. Nou je kon het niet missen want er reden security wagens mee met die 2 want ze zijn extreem gevaarlijk en iedereen wilt ze op de foto. Was heel apart om te zien dat 2 nijlpaarden de hele hoofdstraat plat legde.

Morgen moeten we weer een eind rijden en gaan we Eswatini in naar ook een mooi park. Hopelijk geen problemen bij de grens. [e-1f601]

• 07 Oktober 2025 - 21:34

Jan:

Wat een belevenis .

Lekker eten en genieten van de rust komen er een paar zwaargewichten met begeleiding langs je tafeltje rennen.[e-1f601]

Gelukkig hebben ze niet jullie eten op gegeten.

voor morgen weer een fijne leerzame dag toegewenst.

Groetjes Ma en Jan.[e-1f618]

• 07 Oktober 2025 - 22:00

Tini:

Hoi, jullie kunnen in elk geval wel weer wat afstrepen vsn de big 5 lijst[e-1f600][e-1f44d]

Wat een belevenis he??

Veel plezier morgen!

• 08 Oktober 2025 - 01:16

Pa En Bep:

Wat een belevenis weer, nr 2 afgevinkt, op naar 3, 4 en 5.. we lezen graag de volgende verhalen van deze fantastische trip zodat we er toch beetje bij zijn

• 08 Oktober 2025 - 07:30

Mama, Pa En Diva.:

Dit is ook weer een hele belevenis en zul je in B.o.Zoom nooit meemaken . Het is daar precies een groot safari park. Heel goed uitkijken en genieten van het geen je ziet en ontdekt. Veel plezier.

• 08 Oktober 2025 - 19:07

HaMiNi:

Dat is weer eens anders dan een konijntje of eekhoorntje, een ‘kleine’ hippo. Haha.