Sunny and wifes.

Blijf op de hoogte en volg

11 Oktober 2025 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

We hebben weer een top dag gehad. Een dagje door Kruger park met een hele leuke chauffeur. Genaamd Sunny. Deze gast had echt hele leuke verhalen en wist heel veel van de dieren en vogels die we gezien hebben.

En we hebben veel beesten gezien. Groot en klein. Helaas geen leeuwen, die verdwenen telkens als wij eraan kwamen leek het. Hahaha

Op een gegeven moment stond er een hele grote kudde olifanten van wel bijna 100 dieren te drinken bij een waterput. Ook kwamen er een groep zebra’s bij die wilde drinken maar dat vonden de olifanten niet zo leuk. En terwijl we dat allemaal staan te bekijken komt er van achteren een kudde waterbuffels aan. Sonny schatte dat het er zeker 200 waren. En die verjoegen dus die olifanten. En dat ging gepaard met behoorlijk wat lawaai en geduw en geweld. Werkelijk machtig om dit zo gezien te hebben. Uiteindelijk hebben de waterbuffels gewonnen. Maar dat zei Sunny van te voren al dat dat ging gebeuren,

Op de terugweg hebben we ook weer veel gelachen met hem en toen vroeg ik terloops of hij getrouwd was. Toen was het hek van de dam. Blijkt dat hij 1 vrouw heeft, maar bezig is met een 2e. Het is best normaal dat ze hier meerdere vrouwen hebben. En wat er allemaal kan gebeuren als een vrouw doodgaat is helemaal te gek voor woorden. Dan moet die familie van die vrouw een andere regelen. Een zus of zo die nog niet getrouwd is. Of een nicht. Wahahaha. We hebben dubbel gelegen met hem.

Maar goed eind van de dag waren we weer steenkapot. Mede door de temperatuur die opliep tot 36 graden. We zaten wel in zo’n open auto maar werden toch gebakken door de zon en geflambeerd door de warme lucht, het was echt warm vandaag. En morgen weer. [e-1f975]

De dag afgesloten met een Braai. Heerlijk.

• 11 Oktober 2025 - 22:12

Pa En Bep:

Topdag dus weer, veel dieren gezien, gelachen en heerlijk gegeten, kan niet op. Geweldig weer om te vernemen dat het allemaal heel goed gaat. Nog paar dagen genieten, groetjes van ons[e-1f603]

• 11 Oktober 2025 - 22:36

• 11 Oktober 2025 - 23:54

Tini:

Oh geweldig zeg, was denk ik heel indrukwekkend!!

Leuk dat jullie een fijne gids/chauffeur hebben, maakt het net weer wat leuker.

Jammer dat je nog geen leeuwen of luipaarden gezien heb morgen nog een kans en wij duimen[e-1f970][e-1f970]

• 12 Oktober 2025 - 07:11

Mama, Pa En Diva.:

Dit is weer een topdag geweest en veel ervaring opgedaan met de dieren en het leven in Afrika, dat is heel enerverend. Ook is het leuk dat je een chauffeur / begeleider had die heel veel kon vertellen over het leven daar, dat is zuiver geluk hebben. Geniet nog maar van deze laatste dagen. veel plezier.

• 12 Oktober 2025 - 08:02

HaMiNi:

Als gebraden kippetjes genieten van de braai. Wel een leuke beleving om dat daar te doen! Jammer van de leeuwen maar nog een paar dagen te gaan dus wij gaan duimen voor jullie. Lekker plunchen als het te warm is, of durven jullie dat niet? [e-1f609][e-1f923]